Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ел-Маун (Милосрдие)
#1
Rainbow 
СУРА

“ЕЛ-МАУН” (“Милосрдие”)

Мекка - 7 ајети

Во името на Аллах ,Милостивиот Сомилосен!


1. Го виде ли ти оној кој лаже за Денот ветен?

2. Па, тоа е оној кој го одбива јетимот,

3. и кој не поттикнува да се нахрани сиромавиот!

4. Тешко на оние кои клањаат:

5. оние кои не внимаваат кон Намазот свој,

6. оние кои, така, се договараат,

7. и кои забрануваат на сиромашните да им се даде милосрдие.
Odgovori


Skoči na Forum: