Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ел-Курејш (Курејш)
#1
Rainbow 
СУРА

ЕЛ-КУРЕЈШ ( Курејш)

Мекка - 4 ајети

Во името на Аллах ,Милостивиот Сомилосен!


1. Заради адетот на Курејшии,

2. адетот нивни да патуваат и зиме и лете;

3. па, нека го обожаваат Господарот на оваа Куќа,

4. Кој ги нахрани по гладот

5. и ги обезбеди по стравот!
Odgovori


Skoči na Forum: