Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ел-Хумезе (Потсмевање)
#1
Rainbow 
СУРА

“ЕЛ-ХУМЕЗЕ” (“Потсмевање”)

Мекка - 9 ајети

Во името на Аллах ,Милостивиот Сомилосен!


1. Тешко на секој оној кој се потсмева и кој клевети,

2. и кој собира имот и кој брои,

3. мислејќи дека имотот негов е вечен, навистина!

4. Но, не! Ќе биде фрлен во Хутам!

5. А знаеш ли ти што е тоа Хутам?

6. Па, тоа е Аллаховиот оган, распален!

7. кој се вовлекува во срцата.

8. Огнот, навистина, врз нив е затворен,

9. со столбови долги!
Odgovori


Skoči na Forum: