Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ел-Иншикак (Цепење)
#1
Rainbow 
СУРА
Еш-Шерх (широкоградност)

Мекка - 8 ајети

Во името на Аллах,Милостивиот Сомилосен!


1. Нели Ние ги отворивме градите твои,

2. и Ние го симнавме бремето тешко од тебе,

3. што ги тегнеше плеќите твои?

4. И Ние го воздигнавме споменот твој.

5. Па, навистина, покрај тешкотијата е леснотија,

6. и, навистина, покрај тешкотијата е леснотија!

7. А кога, пак, ќе се ослободиш, тогаш, исправи се!

8. И кон Господарот твој, тогаш, посакувај да се управиш!
Odgovori


Verovatno Povezane Teme…
Tema Autor Odgovora Pregleda Poslednja Poruka
Rainbow Ел-Иншикак (Цепење) Boots 0 117 09-10-2023.17:08
Poslednja Poruka: Boots

Skoči na Forum: