Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moj muž kiti jelku
Question 
Moj muž kiti jelku, ja sam protiv toga. Da li sam griješna ako to radi u našoj kući ?

PITANJE:

Esselamu alejkum, od skora sam počela praktikovati više svoju vjeru i klanjat pet dnevnih namaza i čuvat se grijeha.

Prije sam sa djecom kitila jelku za Novu godinu a skoro sam saznala daje to grijeh. Ove godine ne želim to raditi ali moj muž (koji ne praktikuje našu vjeru nikako) sad želi da sa djecom kiti jelku i kupi paketiće.

Mene zanima da li sam ja griješna sa njim ako on to uradi u našoj kući jer ne mogu mu dokazat nikako da je to haram raditi. Šta više i njegovi roditelji žele da djecu kao da obraduju, a ja nemogu nikako im dokazat to da nije u redu jer sam i ja do prošle godine to radila al’ sad sam elhamdullilah na ispravnom putu i znam da je grijeh. Allah nas sve uputio na pravi put da Njega veličamo i Njemu se pokoravamo i Njegova Poslanika da slijedimo.

ODGOVOR: 

Ve alejkumusselam
Ne, vi niste griješni sve dok to na lijep način kritikujete i sa njim u tome ne učestvujete.
Dovite Allahu i savjetujte svog muža u nadi da će i on krenuti pravim putem i imajte razumijevanja prema njegovom ne razumijevanju jer ste do jučer i Vi takvi bili.
Allah da nas uputi na pravi put.

Na pitanje odgovorio Jasmin Durić, prof.
Odgovori

Verovatno Povezane Teme…
Tema Autor Odgovora Pregleda Poslednja Poruka
Rainbow Muž ne da vjenčani dar Media 0 2.129 29-12-2023.19:31
Poslednja Poruka: Media
Question Griješni muž koji gleda zabranjeni sadržaj Media 0 1.213 06-01-2023.23:03
Question Koja je to vrsta neposlušnosti za koju muž može kazniti ženu ? Media 0 1.216 28-10-2022.11:25

Skoči na Forum: