Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teretana u kojoj muškarci i žene zajedno
#1
Question 
Teretana u kojoj muškarci i žene treniraju zajedno

PITANJE: Selam alejkum! Zanima me je li dozvoljeno muškarcu ići u teretanu u kojoj treniraju i žene? Uzimajući u obzir na to da je većina osoba ondje polugola, a u blizini nema teretane isključivo za muškarce. Hvala unaprijed!

ODGOVOR: Ve alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu! Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Allahova a zatim:
Nije dozvoljeno muslimanu se miješa sa ženama strankinjama bez nužde makar onde bile šerijatski propisno odjevene i bogobojazne osobe. Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, je to strogo zabranio kao što je došlo u Buhaijinom sahihu da je rekao: ”Dobro se pripazite ulaska kod žena…”.
Allah Uzvišeni je naredio obaranje pogleda kao što je poznato a zabranio da se čovjek svojim rukama baca u propast ili izlaže smutnji i iskušenjim.

Sve ovo kad se radi o pokrivenim i čestitim vjernicima zbog fitne jednima i drugima pa kako je tek onda kada se radi o polugolim strankinjama koje se nalaze u teretanama i rade ono što rade. Teretana nije obavezna i da nije mnoštva pitanja koja dolaze na ovu temu rekao bih da je nezamislivo da musliman sebi dopušta odlazak na takva mjesta, a Allah najbolje zna. Allaha molim da nas sačuva onoga što izaziva Njegovu srdžbu i vodi ka bolnoj patnji!

Na pitanje odgovorio: Jasmin Durić, prof.
Odgovori


Verovatno Povezane Teme…
Tema Autor Odgovora Pregleda Poslednja Poruka
Rainbow Da li glas žene spada u njen avret ? Media 0 39 29-12-2023.19:20
Poslednja Poruka: Media
Rainbow Šta je avret žene pred ženom ? Media 0 44 29-12-2023.19:19
Poslednja Poruka: Media
Rainbow Ramazanske fetve za žene Media 5 96 25-12-2023.11:56
Poslednja Poruka: Media

Skoči na Forum: