Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sestra koja se bori sa sihrom zavisti
#1
Rainbow 
PROBLEM: Selam alejkum! Ne znam odakle da počnem. Imam 27 godina. Neudata sam. Student sam već godinama. Ja sam prije par godina otkrila da imam sihr. Počelo je tako što me je neko znao udariti u snu, tako jako, a modrica nisam imala. Kad bi se probudila, viđala bi razne prikaze u sobi, koje su odlazile (pretvarale se u dim) čim bih spomenula Allahovo ime…

Kad sam to saznala da imam, počela sam obilaziti razne “hodže”, jer nisam znala koji je pravi način liječenja. Na kraju sam saznala za jednog koji je ispravno liječio (rukjom), ali kad god bih ja krenula na rukju, samo bi jednom otišla, jednostavno, nije se dalo da odem ponovo. Na rukji su džini u meni rekli da je u meni sihr zavisti koji sam pojela i da se nalazi u želudcu. Zašto mi i ko zavidi ne znam, jer nemam ništa posebno što drugi nemaju. Tada sam počela pomalo da klanjam. S vremenom sam naučila da ispravno klanjam. Nekad klanjam svih 5 namaza, nekad samo poneki, još uvijek se borim sama sa sobom po pitanju namaza. Naučila sam ajetul kursiju i učim je stalno, jer sam čitala (ako je istina), da kad nju proučim Allah dž.š. pošalje meleka i imam zaštitu od svakog zla 12 sati. Da li je ovo tačno?

U mojoj porodici u kući je isto tako bilo problema radi sihra, i dan danas mislim da ima, ali samo ja klanjam. Imam problema sa želudcom, stalno mi je muka, a nemam medicinski problem, a kad naučim sebi na vodu ili na med, isto imam tegobe, ali nemogu da povratim. Neće to nešto iz mene da izađe.

Moje pitanje je: da li da ja nastavim da samu sebe liječim, i ako mi možeš preporučiti još koji način liječenja, ili šta da proučim sebi na vodu ili med ili šta drugo, ili bi mi bilo najpametnije i najbolje da ponovo odem do učača rukje i da idem kod njega na terapije i da uz Allahovu dž.š. pomoć ta stvorenja izađu iz mene. Ja sam, iskreno više umorna od svega. Na fakultet idem vec 8 godina, fakultet mi je otežan, a mislim da je zbog toga, jer ne studiram težak faks (biologiju), u ljubavi nemam nikako sreće već 6 godina. Dovila sam Allahu da mi sljedeći momak bude onaj pravi, pa je to vjerovatno zbog toga. Pored ovog gore pitanja, samo još nešto, da li ima neka dova ili sura da ja mogu da učim i za svoje ukućane (porodicu) da nas Allah zaštiti od spletki sihirbaza, jer vjerujem da nam spletke pravi jedan član iz bližnje porodice, jer kad god nam dođe u kuću, poslije se desi svađa ili neko zlo, i kad god jedem kod nje, muka mi bude i nešto mi skače u želudcu. Da mi Allah oprosti ako griješim.

• SAVJET: U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG

We alejkumus selam we rahmetullahi we berekatuhu draga moja sestro;

Tvoje iskušenje je zaista veliko i od srca molim Allaha da te izliječi i zaštiti, te da te obilno nagradi za tvoj sabur koji zaslužuje veliku nagradu inš’Allah i to treba da ti daje snagu jer ukoliko budeš istinski saburila na iskušenju koje te je zadesilo, imaš šansu da budeš u onoj blagoslovljenoj grupi koja će ući u Džennet bez polaganja računa, a blago li onima koji se nađu u toj kategoriji. Nadam se da ćeš biti jedna od njih i dovim da i ja budem jedna od njih mila.

Obzirom da si spomenula da i tvoja porodica ima sličnih problema, možda se radi čak o nasljednom sihiru ili sihiru zavađanja, pa zbog toga trebate da se testirate kod nekoga ko ispravno liječi Kur’anom, a imamo, elhamdulillah, fine braće koja se drže Kur’ana i sunneta i liječe Kur’anom. Jedan od njih je brat Enes Beganović iz Zavidovića, a drugi Almin Omerašević iz Zenice, zatim prof. Enes Julardžija iz Tešnja… Sigurna sam da ima i puno drugih mu’mina koji bi ti mogli učiti rukju pored onoga što sama sebi učiš i što trebaš da nastaviš sa čvrstim ubjeđenjem da će te tvoj Gospodar izliječiti i da će te nagraditi za sabur nagradom koju imaju samo strpljivi.
Odgovori
#2
Što se tiče tvog kolebanja oko odlaska učaču rukje ili odgađanju toga dana, to nije nimalo iznenađujuće, jer poznato je da se džin uznemiri kada insan odluči da se liječi i na sve moguće načine pokušava spriječiti dolazak do lijeka. Sa druge strane, zna se desiti da džin izađe prije nego što stigneš do učača rukje pa onaj koji ima sve poznate simptome da je opsihiren ili da je na neki drugi način džin ušao u njega, prilikom učenja rukje ne pokaže nikakve simptome (reakcije) i bolesnik se vrati razočaran što nije mogao dokazat svoju sumnju, a nakon što se završi učenje rukje ,džin se ponovo vrati na svoje mjesto u njega i nastavi po starom… Imaj ovo na umu kada budeš donosila odluku da ideš na liječenje Kur’anom ili zaduži neku blisku osobu da te prisili da odeš u situaciji kada budeš odgađala. To će ti biti pravi prijatelj!!!

Pored svega toga, uči redovno večernji i jutarnji zikr i nastavi sa učenjem Ajet Kursi, jer ona je zaista Allahovom voljom velika zaštita, pa ukoliko je budeš redovno učila, imat će uticaja i na tvoje ukućane inš’Allah, a pokušaj i njih uz Allahovu pomoć da motivišeš na pokornost Allahu, jer to je jedini put da zasluže Allahovu zaštitu i da bude koristi od liječenja Kur’anom. Također, obavezno puštaj učenje Kur’ana, prije svega sure El-Beqare, jer u njoj se nalazi zaštita Allahovom voljom i uništenje džina (šejtana).

Puno vodi računa o higijeni kako vašeg doma tako i tijela i odjeće i onemogući džinima siguran boravak i ishranu u vašem domu. Nauči svoju porodicu da obavezno zatraže zaštitu od šejtana prokletog prilikom ulaska u kuću, prilikom izlaska iz nje, prilikom jedenja i pijenja, prilikom presvlačenja i obavljanja intimnih odnosa kao i u drugim situacijama. Ukoliko si u mogućnosti kupi knjigu Liječenej Kur’anom (nije skupa a u sebi sadrži ajete i sure koje se uče kao zaštita od svakog zla).

Molim te, voljena moja sestro, popravi svoj odnos sa Allahom pa će i on olakšati sva tvoja iskušenja. Vidiš i sama da, kada trežiš od Allaha zaštitu, uprkos svom propuštanju osnovne islamske dužnosti (namaza) Allah ti se odmah odazove i zaštiti te, a zamisli kako bi tek bilo kada bi u toj situaciji u kojoj si osjetila tu tegobu i kada te Allah zaštitio (olakšao ti) sjetila se da se zahvališ svom Gospodaru milostivom i abdestila se te klanjala bar dva rekata nafile iz zahvalnosti. Zamisli koliko bi to pogodilo šejtane (džine) koji se u tebi nalaze i kako bi se to vratilo onome ko ti sihr pravi.

Molim te, iskoristi ove mubarek dane maksimalno i povećaj svoje ibadete uz čvrsto ubjeđenje da će te Allah nagraditi za tvoj povratak Njemu, za tvoj sabur i zadovoljstvo Njegovom odredbom ma kakva ona bila, jer znaš da ti tvoj Gospodar želi samo dobro, a to dobro se sastoji i u odgađanju završavanja fakulteta i odgađanju udaje. Samo malo sabura mila i prepoznat ćeš blagodat koju ti je tvoj Milostivi Gospodar pripremio u zamjenu za sabur za ova iskušenja koja te muče i snagu ti oduzimaju.

Raduj se onom „pravom“ koga tvoj Gospodar samo za tebe čuva i ne očajavaj što Sveznajući odgađa susret sa njim kao što odgađa susret šehida i istinskih mu’mina sa njihovim hurijama koje ih nestrpljivo čekaju dok oni za njihov susret neumorno rade i bore se na Allahovom putu… Budi i ti neumorna u borbi sa onim koji je tako bezvrijedan u odnosu na Allahovu moć. Ponizi ga svojim istinskim robovanjem Milostivom i znaj da ćeš izaći kao pobjednik, sretna i zadovoljna na dunjaluku i na ahiretu inš’Allah. To ti je tvoj Gospodar obećao oko 90 puta u Kur’anu Časnom, a On svoja obećanja ispunjava.

Nađa Dizdarević
Odgovori


Skoči na Forum: