Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liječenje nemuslimama od sihra
#1
PITANJE: Oprostite na smetnji ali više ne znam kome da se obratim za pomoć jer imam veliki problem. Čula sam nekoliko puta o crnoj magiji, hodžama i svemu ostalom ali nisam želela da verujem u sve to dok se nisam udala, onda je počeo moj pakao. Naime, moj muž je prestao da priča samnom, da spava samnom, na svako moje pitanje je odgovarao kao da viče na mene i kao da ga gušim a ja ništa od toga nisam radila. Jedno vreme sam se i povukla i nisam ga više ništa ni pitala iz straha da mu ne smetam. Nikada me nije udario i nikada se nije svađao samnom ali se ponašao kao da ja ne postojim a živeli smo zajedno. Ta agonija je trajala 4 god ni sama ne znam kako sam izdražala, počela sam i sama da pucam i gubim samopouzdanje. Razveli smo se pre 2 nedelje a već pre toga 9 meseci smo bili u dva različita grada bez da mi se javljao jednostavno kao da me je izbrisao sa lica Zemlje.

Ono što sledi kasnije poprilično me je uznemirilo kada smo se razveli. On je propričao i ispričao mi razlog svog ponašanja nervirala ga je moja pojava i nije mogao da gleda u mene bez ikakvog razloga, nije mogao da me pipne, kada poželi nešto da mi kaže jednostavno zine ali reči neće napolje. Kaže da me jako voli i da mu smeta što je tako ali da je to nešto jače od njega i ne može da kaže šta se dešava.

Pre mene je imao vezu istog intervala i u istom vremenskom periodu se desio preokret kod njega i na isti način su živeli i razišli se. Devojka nije ništa bila kriva, jednostavno nije mogao da je gleda. Kaže da se oseća jako loše kao da predoseća da ce se nešto loše desiti, ljude koje sreće u poslednje vreme kaže da ne vidi normalno da ih vidi kao grimase i jako ga nerviraju… Uz sve to jedno vreme je imao neobjašnjive glavobolje od kojih nije mogao da ustane iz kreveta i da priča, doktori nisu otkrili šta mu je. Na sve to imam drugu stranu za koju mislim da je krivac toga jer su neke stvari neobjašnjive. Naime, njegova sestra iz tatinog prvog braka je zajedno sa svojom majkom posećivala razne ljude koji se bave na žalost onim lošim i navodno su preko nekoga koliko sam razumela hodže napravile nešto njemu i njegovoj porodici. Ispred kuće su nalazili razne smotuljke, nakapan vosak… bacao je to u vodu ali se vraćalo. Porodica moga sada bivšeg muža živi u jako lošim odnosima otac i on ne mogu u istoj prostoriji da provedu ni 5 minuta, niko niskim ne priča normalno svi su nervozni i samo se svađaju.

Oprostite ako sam Vam oduzela vreme, ali jednostavno ne znam na koju stranu da se okrenem i odakle da krenem a imam veliku potrebu da učinim nešto. Ako možete da mi pomognete biću Vam beskrajno sretna, ali ako vi ne možete molim vas uputite me nekome.

Čula sam nešto ali ne razumem sta je tačno učenje Kur'ana, možete li mi malo pojasniti ja to ništa ne razumem. I da li je problem to što nisam muslimanka i da li da bih dobila vašu pomoć moram da prihvatim islam. I na ovo mi odgovorite.
Hvala Hvala Hvala. Ivana B.
Odgovori
#2
Kako si ti opisala stanje tvog bivšeg muža, najprije će biti da se radi o sihru (crnoj magiji). A sihr ili crna magija su istina, oni postoje i djeluju na ljude. Zato pokušaj da svog muža ubijediš da se liječi ALI ISKLJUČIVO ŠERIJATSKOM RUKJOM, TJ.UČENJEM KUR'ANA. Nipošto nemoj ići sličnim hodžama koji navodno liječe bez učenja Kur'ana, jer će mu belaj samo povećati a uzeće mu mnogo novca.
S obzirom da nisi muslimanka ti bi se trebala prvo da upoznaš malo sa islamom …

Uglavnom to što tebe zanima oko sihra – crne magije i liječenja od istog, to možeš naći na mnogim islamskim stranicama naročito pod rubrikom SIHR – DŽINI, a i mnoge druge stvari vezane za islam možeš naći na ovoj stranici, naravno da bi razumjela šta je to sihr i kako se liječi.

A da ti ja na ovom mjestu to pojašnjavam zahtijevalo bi mnogo prostora, riječi i vremena, a što nije cilj ove rubrike PITANJA – ODGOVORI.

Nije uslov da bi liječenje Kur'anom bilo uspješno da osoba koja se liječi bude musliman, jer je učenje Kur'ana prilikom šerijatske rukje lijek za sve ljude muslimane i nemuslimane. Ovo potvrđuje vjerodostojna predaja u kojoj je jedan od ashaba (drugova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem) učenjem Fatihe (sure iz Kur'ana) izliječio nemuslimana od ujeda škorpiona.

Ono što je problem u slučaju kada osoba koja se liječi Kur'anom nije musliman je to što džini (koji djeluju na ljude preko sihra, šejtanskog dodira ili uroka) imaju olakšan pristup onima koji ne praktikuju islamski način života (klanjanje, post, ostavljanje bluda, alkohola i sve ono što jedan musliman treba da radi u svom svakodnevnom životu). Naravno, isti je slučaj i sa onima koji se deklarišu kao muslimani ali u svom životu ne praktikuju islamski način života.

A to da li je problem što nisi muslimanka, odgovor je da može biti problem jer nakon liječenja, koje itekako može biti uspješno, onaj ko ti je htio i uspio napakostiti pravljenjem sihra (magije) kada primijeti da si ti (ili onaj ko se liječi) sada dobro može ponovo da ti napravi sihr. A ti nemaš odbrambeni mehanizam (u ovom slučaju je to praktikovanje islamskog načina života, redovan namaz, učenje i slušanje Kur'ana i tako dalje) da bi se njime štitila od toga da te džini (koje koristi onaj ko spravlja sihr-magiju) uznemiravaju i napadaju.

Pretpostavljam da većinu stvari koje ti sada ja spominjem ti ne razumiješ jer ne poznaješ Islam i islamsko učenje i tumačenje stvari na ovom svijetu.

Zato sam ti rekao da je neophodno da se upoznaš sa Islamom da bi ti bilo jasno kako se liječe oni koji imaju problema sa sihrom (magijom) i svime što je tome slično.

Ono što bitno je da se ni nemusliman ne treba liječiti (u ovom slučaju Ti ili tvoj muž) kod onih koji liječe nepravilno, jer oni ustvari liječe sihrom, znači liječe sihr (magiju) drugim sihrom. Pa onda imamo situaciju da jedan sihirbaz (vračar, a kod nas su oni uglavnom poznati kao hodže koji zapisuju zapise, skidaju uroke i svašta nešto) pravi sihr a drugi, isto tako sihirbaz, ga skida. Čak nije rijedak slučaj da jedan te isti sihirbaz i pravi sihr a i navodno ga skida.

Muke kroz koje prolaze jadnici koji su pogođeni ovim belajom zna Allah i oni sami.

Pa tako pacijent (onaj koji je pogođen sihrom-magijom) bude poprište borbe jednog sihirbaza protiv drugog, jednog džina protiv drugog, tako da često onaj koji se na ovakav način liječi (znači liječi se od sihra opet kod onog ko pravi sihr) završi tako da skroz poludi, postane neuračunljiv, ili ostane paralizovan i slično a veoma rijetko se neko na takav način izliječi osim privremeno ili da u određenim momentima osjeti olakšanje.

Svi sihirbazi (vračari, gatari, nadriiscjelitelji i slično) su isti i koriste iste metode u svom radu. Tako da ne postoji podjela na dobre “hodže” koji skidaju sihr i loše “hodže” koji ga prave.

Jedini ispravan način da se čovjek izliječi od sihra (magije), džinskog dodira ili uroka je da se liječi ispravnom šerijatskom rukjom.
Odgovori
#3
Ispravna šerijatska rukja znači da se oboljelom uči Kur'an u njegovom prisustvu, znači ne može na daljinu. Isto tako može se naučiti Kur'an na vodu, med, maslinovo ili ćurokotovo ulje pa da oboljeli to pije i jede ili se time kupa i maže.

Znak da neko liječi ispravno je taj da u svom liječenju koristi ovu metodu, tj. učenje Kur'ana, u prisustvu bolesnika ili na vodu, med, maslinovo ili ćurokotovo ulje i slično. Znači ne liječi na daljinu, ne liječi na neki predmet ili odjeću oboljelog, ne mora da zna išta o bolesniku (ime, prezime, ime majke, mjesto boravka, datum rođenja i slično).

Znakovi po kojima se raspoznaje onaj koji “liječi” sihrom (a sihrom se ne može liječiti nego samo povećati belaj) su: da traži ime, ime majke, datum rođenja, da traži neki predmet od onoga koga “liječi” ili mu želi napraviti sihr, da zapisuje zapise i traži da ih oboljeli nosi kod sebe, da se kadi na te zapise, da ih potapa u vodu i tu vodu pije, da traži da se oboljeli osamljuje neki određeni period, da traži od njega da se ne kupa isto tako neki određeni period, da zakolje kurban ili više kurbana, da sakupi vodu sa nekoliko izvora i slično. Detaljnije o temi razlikovanja sihirbaza od onoga koji ispravno liječi imaš na ovoj stranici.

Prema tome, ti ako hoćeš da pomogneš svome bivšem mužu i njegovoj porodici treba da ih ubijediš da odu kod nekoga ko pravilno liječi (uglavnom pazi da liječe onako kako sam ti spomenuo: učenjem Kur'ana a ne zapisima i slično i ne na daljinu…).

Nije uslov da pređu (tvoj bivši muž i njegova porodica) na Islam da bi liječenje bilo uspješno, isto tako oni mogu da prate tretman, tj. da slušaju Kur'an kod kuće preko kasetofona, kompjutera i slično, da piju vodu na koju je naučen Kur'an, koriste med i maslinovo ulje.

Naravno da je najbolje da prihvate Islam i da ga praktikuju, jer je tada liječenje i dalja zaštita puno uspješnija.

Kao musliman obavezan sam pred Allahom da ti prenesem da je svaki čovjek, bez obzira gdje se rodio, u kakvoj porodici, u kojoj vjeri, dužan da slijedi Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, jer je on posljednji poslanik od Allaha, koji je došao nakon Isaa, alejhi sselam (Isusa kako ga kršćani zovu) da bi upotpunio njegovu vjeru, tj. da treba primiti Islam i biti musliman. Isto tako, Isa, alejhisselam, kada ponovo dođe na Zemlju (jer on nije umro nego je uzdignut na nebesa biće spušten pred Sudnji dan) će slijediti Islam jer je on jedino priznata vjera kod Allaha.

Iz načina tvog pisanja ja pretpostavljam da si ti iz Srbije, i na osnovu toga zaključujem da ti sigurno malo znaš o Islamu, možda čak da imaš i predrasude (terorizam, prava žene, višeženstvo, sunećenje djevojčica, džihad, klanje, kosovska bitka ….), ali ono što ti kao razumnoj osobi mogu reći da treba da se potrudiš da upoznaš Islam, da moliš Boga da te uputi na ono čime je On zadovoljan, na vjeru koja je kod Njega priznata, a moj i tvoj Gospodar se odaziva molbi onih koji ga dozivaju, On je blizu svojim robovima, uslišava im ono što traže od Njega. Nemoj biti škrta prema sebi, obrati se direktno svome Gospodaru, ne trebaš imati nikakav posrednik do Allaha, kada si sama u sobi podigni ruke i traži da ti olakša tvoje probleme, da te sačuva od zlih duša, svejedno u ljudskom ili drugom liku, da ti otvori srce prema Njegovoj vjeri kojom je On zadovoljan.

Uglavnom, ostaje moj savjet da se obratite nekome ko liječi ispravno učenjem Kur'ana, da se klonite onih koji zapisuju, proriču, pitaju za ime, datum rođenja, traže neki predmet, odjeću i slično.

Vjerovatno si zbog slabog poznavanja Islama i njegovog učenja sada malo zbunjena, mnogo toga što je ovdje spomenuto ne razumiješ, pa ti preporučujem da se malo, a to možeš preko ove stranice, informišeš o Islamu, njegovom učenju, o sihru i definiciji sihra, metodama liječenja i zaštite, načinu oboljevanja od sihra ili džinskog djelovanja i tako dalje.

Ukoliko naiđeš na stvari koje ne razumiješ i za koje trebaš dodatna objašnjenja slobodno se javi i obrati na neku od mnogobrojnih islamskih stranica.

Molim Uzvišenog Allaha, Gospodara nebesa i Zemlje i svega što je na njima, Onoga koji sve može i Koji svime upravlja da tebe i tvog bivšeg muža uputi na Pravi put. Ve billahi tevfik.
Odgovori


Skoči na Forum: