Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ел-Фелек (Мугра)
#1
Rainbow 
СУРЕ ФЕЛЕК (МУГРА)

Медина-5 ајети


БИСМИЛЛАХИР РАХМАНИР РАХИМКул еузу би Раб¬бил фелек.

мин шерри ма халек.

ве мин шерри гасикин иза векаб.

ве мин шеррин неффасати фил укад.

ве мин шерри хасидин иза хасед.


Превод:Кажи: Се приклонувам кон Господарот на муграта,

од злото на она што Он го создаде,

и од злото на темнината кога ќе поклопи,

и од злото на дувачите во јазли,

и од злото на завидливиот кога завидува!
Odgovori


Skoči na Forum: