Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ен-Наср (Помош)
#1
Rainbow 
СУРА

“ЕЛ-ЛЕХЕБ” (“Лехеб”)

Мекка - 5 ајети

Во името на Алллах ,Милостивиот Сомилосен!


1. Нека пропаднат рацете на Ебу Лехеб, и тој пропадна!

2. Не му вредеше имотот негов, и она што го спечали.

3. Ќе се пржи во огнот преполн со пламени,

4. и жената негова која дрва носи.

5. На вратот нејзин ќе биде обесено јаже од пламен!
Odgovori


Skoči na Forum: