Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ет-Текасур (Заработувачка)
#1
Rainbow 
СУРА

“ЕТ-ТЕКАСУР” (“Заработувачка”)

Мекка - 8 ајети

Во името на Аллах,Милостивиот Сомилосен!


1. Натпреварот во заработувачка ве упропасти,

2. се додека мезарите не ги посетите!

3. Но, не! Ќе узнаете подоцна.

4. И пак велам: Ќе узнаете подоцна!

5. Но, не! Ќе дознаете за знаењето уверливо,

6. и ќе го здогледате Џехеннемот, сигурно!

7. Потоа, пак, ќе го здогледате знаењето, уверливо!

8. Потоа, на Денот тој ќе бидете прашани за благодатот!
Odgovori


Skoči na Forum: