Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ел-Адијаат (Тркачи)
#1
Rainbow 
СУРА

ЕЛ-АДИЈААТ (“Тркачи”)

Мекка - 11 ајети

Во името на Аллах ,Милостивиот Сомилосен!


1. Се колнам во тркачките коњи кои ‘ржат,

2. па, со нозете свои по камењата искри искрат,

3. и кои во утринските часови напаѓаат,

4. и кои, трчајќи, прашина дигаат,

5. и, така, во местото заеднички влегуваат!

6. Да, човекот е неблагодарен кон Господарот свој,

7. тој за тоа, навистина, е сведок,

8. и тој, навистина, е цврст во љубовта кон имотот, доброто.

9. Не знае ли дека кога ќе биде оживеано она што е во мезарите,

10. и кога ќе излезе она што е во градите,

11. - дека Господарот нивни, навистина, на Денот тој е Известен!
Odgovori


Skoči na Forum: