Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ел-Кадр (Кадр)
#1
Rainbow 
СУРА
Ел-Кадр (Кадр)

Мекка - 5 ајети

Во името на Аллах ,Милостивиот Сомилосен!


1. Кур’анот Ние, навистина, започнавме да го објавуваме во ноќта Кадр!

2. А знаеш ли ти која е таа ноќ Кадр?

3. Ноќта Кадр е подобра од илјада месеци.

4. Во таа ноќ се спуштаат мелеките и Џибрил со одобрението на Господарот нивни, по наредба секоја!

5. Селам! И тоа се до пукањето на утрото!
Odgovori


Skoči na Forum: