Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ет-Тин (Смоква)
#1
Rainbow 
ЕТ-ТИН (Смоква)

Мекка - 8 ајети

Во името на Аллах , Милостивиот Сомилосен!


1. Се колнам во смоквата и во маслинката,

2. и во ридот Синај,

3. и во овој град, безбеден -

4. дека човекот, секако, Ние го создадовме во најличен изглед,

5. а потоа Ние ќе го вратиме во најгрд изглед,

6. освен оние кои веруваат и кои добри дела работат... та, за нив има награда неизмерна.

7. Па, што те натера да го сметаш за лажен Денот ветен?

8. Нели Аллах од праведните судии е Најправедниот?
Odgovori


Skoči na Forum: