Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Žena koja liječi Kuranom
#1
Question 
Žena koja “liječi Kur’anom” i hoda po ljudima i traže da nose njenu sliku i gledaju je kad im je teško

PITANJE: Selam alejkum! Halalite ako je pitanje duže, ali moram da pitam nekog stručnog i, iskreno, o bilo kojem pitanju o islamu jedino potpuno povjerenje imam u ljude na vašoj stranici. Riječ je o jednoj ženi koja liječi Kur’anom, a kojoj odlaze moji prijatelji koji se liječe od sihra. Jednom sam i ja otišao samo da gledam i ostao sam zbunjen načinom na koji ona liječi od sihra, jer na vašoj stranici čitao sam mnoge tekstove o liječenju rukjom i ni u jednom se ne spominje metoda koju koristi ova žena.

Ona uči samo sure El-Ihlas, El-Felek i En-Nas i ponavlja na našem jeziku “Allah je najveći” i tako dalje. Od svojih pacijenata, da ih tako nazovem, traži da dosta zikre i da klanjaju i da se pridržavaju vjere i kaže da joj u suprotnom uzalud dolaze jer ona ne može pomoći ako se ne pridržavaju vjere, a ako će se pridržavati vjere, ona će im pomoći, uz Allahovu dozvolu. Uredu mi djeluje sve što traži od opsihrenih, a što je ispravno, ali me zbunjuje sljedeće:

– Hoda po pacijentima i uči navedene sure, najčešće suru El-Ihlas. Ako se u nekom dijelu tijela na koji ona stane ili rukom pritisne nalazi džin, onda oboljeli ima reakciju da se izmiče i otima se i iz onih koji su duže kod nje progovori džin.

– Ono što mi je pobudilo sumnju jeste to što je nekog mladića, koji je bio u isto vrijeme kad i ja, a koji nije musliman, upitala za njegovo ime i ime majke, da bi ga gledala u oči i ne znam da li je učila neku suru, i u svom tijelu osjetila gdje zapravo taj momak ima džine u svom tijelu.

– Od svojih prijatelja koji odlaze kod nje saznao sam da im je dala svoju sliku da je nose uz sebe i, kao kad im bude teško, da je gledaju ili da prislone uz sebe.

I da pitam za sebe da li je pametno da se i ja puno zanimam ovim pitanjem i da se testiram da li sam opsihren. Nemam nikakvih problema i čudnih reakcija u sebi i, hvala Allahu, klanjam i u vjeri sam.

ODGOVOR: Ve alejkesselam! Klonite se te žene jer na osnovu onoga što si naveo dovoljno je da se smatra osobom koja sarađuje sa džinima, pod uvjetom da je sve to istina.

Nemoj se testirati ako nemaš nekih vidljivih smetnji i problema jer to nije propisano. Lijek se traži ako se simptomi bolesti pojave, a prevencija sihra i sl. ne biva rukjom već ispravnim vjerovanjem, čvrstim samo na Allaha oslanjanjem, te vjerskih obaveza i propisanih zikrova pridržavanjem. Allah najbolje zna!

Na pitanja odgovorio Jasmin Durić, prof.
Odgovori


Verovatno Povezane Teme…
Tema Autor Odgovora Pregleda Poslednja Poruka
Bug Žena koja “skida sihre” Media 1 128 26-12-2023.18:23
Poslednja Poruka: Media
Rainbow Da li je dozvoljeno gledati u lica pokrivenih žena? Media 0 345 06-02-2023.16:58
Poslednja Poruka: Media
Question Da li može žena predvoditi namaz ženama Media 0 457 06-01-2023.23:44
Poslednja Poruka: Media

Skoči na Forum: