Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ja i moja žena smo imali odnos prije braka
#1
Question 
Es-Selamu alejkum!

Ja i moja sadašnja žena, smo imali sexualni odnos prije braka. Obadvoma je bilo prvi put, te poslje toga smo riješili da se uzmemo. Malo poslije toga smo se šerijatski vjenčali. Zanima me da li je taj brak primljen kod Allaha dž.š ?

Taj grijeh me bocka i ne znam da li ima nešto da se klanja, ili da jednostavno zamolim Allaha dž.š za milost ? Isto sam saznao da je trebalo prije prve bracne noci klanjati 2 rekata? Mi ni to nismo:( Mada nije bila prva bračna noć, pošto smo spavali na prije nekoliko mjeseci. Zanima me šta bi mogao da uradim, kako da Allaha dž.š. zamolim za milost. Trenutno se držim vjere i klanjam sve 5 namaza dnevno. Samo eto taj početak braka u nekim stvarima sam pogriješio, te me zanima da li mogu šta da učinim da bi se popravilo to. Hvala

ODGOVOR 201:

Es-Selamu alejkum!

Muslimanu je strogo zabranjeno (veliki grijeh) spolno općiti sa ženom s kojom, prije toga, nije stupio u bračnu vezu. Stoga si dužan, ti i tvoja supruga, da se pokajete Uzvišenom Allahu i zatražite oprosta. Onaj ko se iskreno pokaje Allahu, Allah će mu oprostiti inša-Allah. Što se tiče vase bračne veze ona je ispravna, inša-Allah, i nema potrebe ništa posebno poduzimati. Klanjanje dva rekata prije prve bračne noći je sunnet, ko ih propusti nije griješan, a Allah najbolje zna.

Es-Selamu alejkum!

odgovorio Mr. Safet Kuduzović (30.06.2005)
Odgovori


Verovatno Povezane Teme…
Tema Autor Odgovora Pregleda Poslednja Poruka
Bug Žena koja “skida sihre” Media 1 118 26-12-2023.18:23
Poslednja Poruka: Media
Question Da li se bolesna osoba treba suzdržati od braka? Media 0 108 09-10-2023.12:24
Poslednja Poruka: Media
Rainbow Da li je dozvoljeno gledati u lica pokrivenih žena? Media 0 331 06-02-2023.16:58
Poslednja Poruka: Media

Skoči na Forum: