Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crni misk sa naučenom rukjom
#1
Rainbow 
U dvije zbirke sahih hadisa stoji hadis Zuhrija od Enesa, r.a., u kazivanju o Miradžu, da Vjerovjesnik, s.a.v.s., kaže: “...Uveden sam u Džennet, kad tamo, u njemu kupole od bisera, a njegova prašina od miska.”

  Imam Ahmed bilježi od Ebu – Hurejrea, r.a., koji kaže da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao:”Prva skupina koja će ući u Džennet – njihov izgled će biti kao izgled Mjeseca u noći mijene (punog mjeseca). U njemu neće pljuvati, niti će sliniti u njemu, niti će imati potrebe za obavljanjem nužde u njemu. Miris (koji se dobiva paljenjem drveta) bit će od drveta “uluvve”, a znoj će im biti misk. U njemu će imati posude i češljeve od zlata i srebra. Svaki će od njih imati dvije žene; vidjet će se kost njihovih nogu, koja je ispod mesa… Među njima neće biti razilaženja niti neprijateljstava. Srca će im biti kao jedno, veličat će Allaha jutrom i večerom.”

  Crni misk ,čiji miris džini organski ne podnose ,je veoma efektivan tokom liječenja Kur’anom.Tokom učenja rukje kada se lice i nozdrve opsihrenog namažu crnim miskom,više puta sam čuo džine kako zapomažu kako ih naučeni crni misk spaljuje i davi,kako im smrdi.

    Na crni misk se izuči rukja,ajeti kažnjavanja džinna.
Osim crnog miska,koji je pokazao najjače djelovanje, uz Allahovu pomoć,postoji  i malo širi pojas tih miskova “ubjeđivanja”od kojih bi preporučio i misk bijeli misk ,Crveni Misk Ruže,Misk Amber,Ruhul Misk(ovaj ne podnose ni ljudi) ,lijepo je proučiti i rukju na samom misku.

  Isto tako dobro je da se stavi malo medicinskog amonijaka (sredstvo koje se daje ljudima postoperativno za buđenje posle operacije)u taj crni misk(Hadžerul -Eswed)  i s tom mješavinom ne maže se pacijent  već mu se samo približi nosu da udahne taj miris, tek tada se vidi efekt kod onih koji padnu prilikom rukje ili kod onih kada džinn progovori pa zašuti,mašaAllah.

  Crni misk se česće se koristi kada je džinn inadžija ili kada džinn obuzme cijelo tijelo ,tako da čovjek ne osjeća ništa .Znači može se koristiti i u obliku Da`we zastrašivanja i kao kazna.

Veoma je učinkovit,uz Allahovu milost,kod pacijenata koji imaju uznemiravanja od džina ljubavnika.
Odgovori
#2

Sura Ez-Zumer - Skupovi
74

I oni će reći: 'Hvala Allahu, Koji nam je obećanje Svoje ispunio, i u Džennetu nam mjesto darovao, da se u njemu nastanimo gdje hoćemo. Divne li nagrade onima koji su se trudili!'

وَقَالُوا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي صَدَقَنَا وَعْدَهُ وَأَوْرَثَنَا الْأَرْضَ نَتَبَوَّأُ مِنَ الْجَنَّةِ حَيْثُ نَشَاءُ ۖ فَنِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِينَ

Komentar ajeta:

"I oni će reći: 'Hvala Allahu, Koji nam je obećanje Svoje ispunio...'", tj. reći će vjernici kada vide ogromne sevabe u Džennetu, velika nagrađivanja, neprekidno uživanje i veliko carstvo, tad će reći: "Hvala Allahu, Koji nam je obećanje Svoje ispunio...", tj. ono što nam je obećano jezicima Njegovih plemenitih poslanika, kao što su to tvrdili na dunjaluku.

"Gospodaru naš, podaj nam ono što si nam obećao po poslanicima Svojim, i na Sudnjem danu nas ne osramoti! Ti ćeš, doista, Svoje obećanje ispuniti!"

I reći će u Džennetu:

Citat:"'Hvaljen neka je Allah!' - govorit će - 'Koji je od nas tugu odstranio. Gospodar naš, zaista, mnogo prašta i blagodaran je..., Koji nam je, od dobrote Svoje, vječno boravište darovao, gdje nas umor neće doticati i u kome nas klonulost neće snalaziti.'" /35:34,45/
I riječi Njegove:

"...i u Džennetu nam mjesto darovao, da se u njemu nastanimo gdje hoćemo! Divne li nagrade onima koji su se trudili!"

Kao što su riječi Uzvišenog:

"Mi smo u Zeburu poslije Tevrata napisali da će Zemlju Moji čestiti robovi naslijediti." /21:105/ I zato kažu: "Da se u njemu nastanimo gdje hoćemo!", tj. gdje god hoćemo možemo se nastaniti; pa divna li je naša nagrada. U dvije zbirke sahih hadisa stoji hadis Zuhrija od Enesa, r.a., u kazivanju o Miradžu, da Vjerovjesnik, s.a.v.s., kaže: /56/ "...Uveden sam u Džennet, kad tamo, u njemu kupole od bisera, a njegova prašina od miska."
Odgovori


Skoči na Forum: