Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liječenje samog sebe
#1
Rainbow 
PITANJE: Selam alejkum brate.
Allah te nagradio za tvoj trud na Allahovom putu. Naime, bio sam kod jednog brata i ustanovio mi me učenjem rukje da imam sihr. Da li je moguće da sam sebe izliječim od sihra jer imam jake reakcije prilikom učenja Kur'ana? Ovo mi se je javilo kada sam počeo učiti Hifz i trenutno sam stao jer nemam snage zapamtiti. Također, otekle su mi noge, ruke, koči mi se cijelo tijelo i imam hake bolove. Inače završio sam vani fakultet islamskih nauka. Selam Alejkum.

ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu.
Uopćeno o liječenju od sihra

Na samom početku treba znati da je liječenje od sihra duži proces od liječenja od džinskog napada ili uroka. Vremenski izraženo, kako prenose neki stručnjaci iz ove oblasti, liječenje sihra u većini slučajeva traje (ili bi trebalo da traje) od 6 mjeseci do 2 godine. Rijetki su slučajevi izlječenja prije 6 mjeseci kao i duže od dvije godine.

Međutim, činjenica je da se mnogi bolesnici koji boluju od sihra liječe godinama, tri, pet, sedam ili više, a razlog tome je njihovo nedosljedno pridržavanje trepija. Čim osjete da im je lakše i bolje umanje, ostave ili napuste terapije iako se nisu potpuno izliječili, što naravno produžava vijek bolesti sihra.

A ponekad dugogodišnje i čak beznadežno liječenje od sihra može biti posljedica veoma jakog sihra ili konstantnog obnavljanja sihra.

Onaj ko želi i hoće da se brzo i što prije izliječi od sihra najefikasniji način je, uz odlaske kod učača rukji, da aktivno učestvuje u samoliječenju. Samoliječenje se ostvaruje na dva načina:

Prvi – primjenom jakih trapija.

Drugi – dosljednim praktikovanjem vjerskih propisa, iskrenom vraćanju Allahu, izučavanjem Islama i islamskih nauka, učenjem vjere i bukvalno bavljenje vjerom i posvećivanje vjeri. Pod ovo ulazi: čitanje islamske literature, činjenje mnoštva dobrovoljnih ibadeta, slušanja predavanja, prisustvovanja islamskim aktivnostim – predavanjima, dersovima, kuresevima i slično.

Ono što uzrokuje, uz Allahovu dozvolu i pomoć, brzo izlječenje od sihra sa ova dva načina samoliječenja je bukvalna činjenica da džini-šejtani koji su zaduženi dejstvo sihra jednostavno ne mogu podnijeti učenje Kur'ana i ono našto se nauči, zikrenje, dovljenje, okrenutost i posvećenost čitavog bića Allahu i Njegovoj uzvišenoj vjeri, te moraju napustiti tijelo i uništiti sihr ili izgoriti. Sa druge strane, sa jakim terapijama se brže rezvezuju čvorići i uništava napravljeni sihr ma u kojem obliku bio.
Odgovori
#2
Jaka terapija

Onaj ko nastoji da istraži šta stručnjaci i učači rukja savjetuju i govore o snažnim i jakim terapijama koje pospješuju i ubrzavaju liječenje od sihra, naći će veliko šarenilo odgovora. Razlog tome je što je ovo pitanje izgrađeno na iskustvu i praksi a ne šerijatskim argumentima.

Treba znati da liječenje kod učača rukje nije dovoljno za izlječenje od sihra, čak je veoma rijedak slučaj da se neko izliječio od sihra samim liječenjem kod učača rukji. A da ne govorimo da nije dovoljno za što brže izlječenje.

Evo jedna od tih jakih terapija koja uz Allahu pomoć slama sihr:

Terapija se sastoji od dva dijela:

1 – onog što se jede i pije i čime se masira, i 2 – onog što se uči, zikri i dovi i biva ubijeđen.

TERAPIJE JEDENJA, PIJENJA I MASIRANJA

1- svakodnevno pijenje naučene vode (poželjna je izvorska voda),

2- masiranje naučenim maslinovim uljem naveče pred spavanje po čitavom tijelu, a kasnije nakod 3 dana po dijelovima tijela gdje se osjete bolovi,

3- jedenje naučenog meda i čurokotovog ulja (ujutro i naveče po jednu kašiku),

4- kupanje (sablivanje preko glave) najmanje jednom dnevno naučenom vodom (ujutro ili naveče).

TERAPIJE UČENJA, ZIKRENJA I DOVLJENJA

1- svaki dan da presluša (bolje je da sam ako može učiti) čitavu suru Bekaru (ako ne može ili ne smije sam onda u prisustvu nekoga od ukućana),

2- svaki dan da presluša Rukju (ako ne može ili ne smije sam onda u prisustvu nekoga od ukućana),

3- da svakodnevno uči Kur'an od 10 do 20 stranica (ako zna učiti, a ako ne zna onda da čita islamsku literaturu),

4- da zikri Jutarnji i Večernji zikr, i sve druge zikrove, da ih što više nauči iz knjižice Husnul-muslim,

5- kad god nađe priliku da donosi istigfar: ESTAGFIRULLAHI VE ETUBU ILEJHI,

6- da svaki put kad padne na sedždu (u farzovima ili nafili) dovi: ALLAHU MOJ IZLIJEČI ME OD SIHRA (najmanje tri puta),

7- da klanja noćni namaz (poslije Jacije do Zore) pa makar i sa kratkim surama ili čitanjem iz Mushafa,

8- cijelo vrijeme terapije neka razmišlja i osjeća Allahovu moć, snagu, veličinu i kudret.

– ako pored ovoga svega nađe vremena da čita islamsku literaturu ili tekstove o islamskim temama.
Odgovori
#3
NAPOMENE:

Treba napisati raspored terapije na papiru, tj. napisati sve spomenuto i voditi svakodnevnu evidenciju o primjeni trapije stavljajući kvake za odrađeno.

Ovu terapiju treba praktikovati dok se bolesnik dobro ne ispovraća ili dok ne osjeti veliku olakšicu, tek onda nek smanji terapije, ublaži ih ali ne da ih potpuno ostavi.

Ako nešto od spomenutog nema ili ne može nema smetnje.

Naučavanje na vodu, med i ulje može raditi bilo ko, dovoljno je da uči Ajetul-kursi, Kulhuvallah, Felek i Nas, i dva zadnja ajeta Bekare, a ako još nešto doda to je bolje.

Ova treapija je bolja i jača od čestih odlazaka kod učača rukje.

Najbitnije od svega spomenutog je svakodnevno slušanje Bekare i Rukje, naravno i ostalo je bitno za brzo izlječenje, ali nema jake terapije bez slušanja Bekare i Rukje.
Odgovori


Skoči na Forum: