Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metode pronalaska sihra
#1
Lightbulb 
Tehnike pronalaska sihra

Ovo su jedne od efikasnih tehnika pronalaska mjesta sihra, a koje su se pokazale učinkovitima:

Ustrajna borba i dova Allahu

Ovo zasigurno preporučuju svi učači rukje. Puno puta se desilo da ustrajnom borbom, dovom i nadom u Allahovu milost, čovjek dobije odgovor od Allaha u snu ili na neki drugi način kao npr., da toliko oslabi džina da sam uputi čovjeka na mjesto sihra. Kao i prilikom učenja same rukje kada džin više nemože izdržati mučenje i prizna gdje se nalazi sihr.

Voda na koju su učeni Kur’anski ajeti

Kur`an20 Svaki put kad učim rukju nastojim pacijentu naučiti na vodu. Savjetujem ga da učenu vode prelije u špricu (plastična flaša u kojoj najčešće bude voda za staklo) ,a ima i malih šprica od 3-5 litara koje se mogu kupiti u poljo-apotekama.Efdalno bi bilo naučiti cijelu suru Bekare na vodu. Tome može dodati i kašiku soli jer so nagriza, a to pomaže kod uništenja sihra, posebno ako je sihr napravljen na prljavu vodu kojom nam neko našprica kuću.

Špricat će cijelu kuću osim wc-a. Kupatilo ili wc dobro je detaljno očistiti jakim sredstvom za čišćenje,varikinom i sl. U toku špricanja pratit će reakcije svih oboljelih u kući ako ih ima više. Može doći do raznih reakcija ukoliko se desi da pošprica sihr: mučnine, povraćanja, bolova, trnjenja tijela i sl. Posebno obratiti pažnju na okvire vrata , namještaj i ćoškove soba.Takođe treba da obrati pažnju nakon špricanja da li osjeti kakav smrad kao da gori guma,miris zapaljene kose, ako to osjeti sigurno je pošpricao sihr. Neka taj dio dobro pretraži, ako ništa sumnjivo ne bude našao neka ponovi špricanje više puta po tom mjestu možda je sihr pošprican pa se i ne vidi.

Isto tako može da provjeri svoju odjeću, obuću i druge lične stvari. Često kod osoba koje se imaju puno problema, a dugo se liječe sa malim pomacima na bolje, sihr ili više njih bude na odjeći, poprskan ili neki konac negdje u šavu često drugačije boje od tvorničkog konca. Zato odjeću treba detaljno pregledati. Pored špricanja unutar kuće špricanje može uraditi i okolo kuće. Za to koristiti veliku prskalicu, zasoliti i dodati par čaša učene vode,i jabučnog sirćeta. Špricat će okolo kuće a može i zid kuće.

Laser

Mnogi su možda čuli za ovu metodu kada je u pitanju pronalazak sihra ali je nisu probali. Laser je jak izvor svjetlosti, najčešće crvene boje. Koristi se u građevini kod raznih mjerenja, u mnogim aparatima. Danas je puno raširen u dječijim igračkama. Samo Allah zna koliko je puta ova metoda uspjela kada je u pitanju pronalazak sihra. Neznam do kraja kako i na koji način laser utiče na sihr, ali znam da džinima jako smeta vjerovatno puno više nego kad nama neko laser usmjeri u oko. Laserom tražimo tako da svijetlimo polako po cijeloj kući, odjeći,nakitu,autu, dvorištu ili bilo na kom mjestu na kome bi mogao biti sihr. Kada svjetlo lasera naiđe na sihr bolesnik treba osjetiti neke od reakcija (trnjenje, bol, nervozu, gubljenje svijesti i sl.) u svom tijelu jer sihr i džini su povezani i reaguju na tu svjetlost.

Kada uz Allahovu pomoć otkrijemo neka od mjesta na koja bolesnik reagira kada ih prelazimo laserom ta mjesta ili stvari treba više puta provjeriti jer ako su u pitanju lukaviji džini znaju nekad i glumiti reakcije da bi zavarali čovjeka. Ako laserom pregledamo dvorište, radimo to onda kad sunčeva svjetlost nije previše jaka, jer je svjetlost lasera manje učinkovita kao i svako drugo svjetlo po danu.

Metoda zamišljanja

Kur`an6 Ova metoda je manje učinkovita nego prethodne ali desilo se više puta da ljudi pomoću nje pronađu sihr. Najčešće ovo koristim za vrijeme same rukje, a može neko pokušati i kod kuće. Nakon proučene rukje kažem pacijentu dok drži oči zatvorenim, da zamisli da joj gori cijela kuća i dvorište. Neko ostaje miran a neko reagira plačem, drhtanjem i sl. Neko uopće nemože to zamisliti a drugi opet znaju vidjeti sliku kao da stvarno gori.

Nekad kažem osobi da zamišlja dio po dio kuće da gori ili dvorišta na taj način locirajući sihr. Jer džinima smeta da zamišljaš kako gori mjesto na kome je sihr i na to reagiraju. Ili im kažem da zamisle laser u mislima i s njim pretražuju dvorište ili kuću. Džini djeluju nas naš razum raznim vesvesama, a i mi možemo djelovati na njih razmišljanjem ako se dovoljno koncentriramo.

Npr., u toku rukje kažem pacijentu da čvrsto zamisli da je u Mekki pored same Kabe, Allahu na sedždi i da Ga moli za oprost, pomoć i lijek. Nakon toga znaju uslijediti velike reakcije džina. Ili također učeći rukju, pacijent se muči da povrati, krene pa stane. Nekad povraćanje ubrzam kad kažem pacijentu da zamisli da je njegovo tijelo vulkan. Da „oni“ gore u njemu jer ih je Kur’an zapalio i bježe kao lava iz vulkana.

Zanimljivo je napomenuti da neke osobe same osjete mjesto sihra ali nisu toga uvijek svjesne. Nekad osjete kao da ih vjetar udari u nekom djelu kuće ili dvorišta ;hladan vjetar u kući, a to može ukazivati da je tu sihr. Dešava se i to da neku stvar u dvorištu ili kući neznajući zašto previše simpatišu (npr. vazu cvijeća) ili mrze (npr., dio namještaja) i jedno i drugo može značiti da je tu sihr, naglašavam ako je to osoba zavoljela ili zamrzila nekako odjednom bez stvarnog razloga.

Pored svih navedenih metoda, Allahova odredba bude da se neko ne izliječi, jer samo Allah liječi, a mi smo oni koji Ga za pomoć i lijek mole. Ne treba gubiti nadu u Allahovu milost i treba biti svjestan da će Allah promijeniti naše stanje na bolje kad se mi promijenimo prema Njemu, tj. Njegovim naredbama i zabranama. Kada se sihr pronađe može se upotrijebiti bilo koja od metoda koje su spomenute u literaturi za njegovo uništenje.

Šta smeta džinima u tijelu

Hidžama

Hidžama je sunnet Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, a uopće jedan od najboljih lijekova. Bilo da se radi o fizičkom zdravlju bilo o bolesti izazvane uticajem džina. Posebno je korisna kod zastarjelih slučajeva. Kod nekih pacijenata ogroman je broj džina, a dugo su vremena proveli u tijelu pa i preko 30 godina. Jedna hidžama nekad zamjeni 10 termina rukje kod takvih slučajeva ako se tako može reći i porediti radi pojašnjenja učinka hidžame. Oni koji žele više saznati o hidžami dosta materijala je dostupno na internetu.

Masaža

Džinima jako smetaju udarci ili masaža tijela. Po cijelom čovjekovom tijelu nalaze se krvni sudovi po kojima se kreću džini ukoliko uđu u čovjekovo tijelo. Posebno za onog koji ima više tegoba jako je dobro da nabavi masažer za tijelo i na taj način oslabi džina ili ga potpuno izbaci do idućeg tremana rukjom. Na taj način će ubrzati proces liječenja. Dobro je izmasirati cijelo tijelo ali najčešće: desno i lijevo duž cijele kičme, vrat, ruke u ramenima do lakta, sredinu prsa, lijeva strana plućnog krila oko srca, stomak, vanjski dio bedara, listovi u nogu. Gdje je tkivo zdravo masažer pri normalnom pritisku nebi trebao boljeti, a gdje se osjeti bol tu treba nastaviti jer su tu prisutni džini.

Savjet roditeljima

Podsjećam vas, braćo i sestre, da je šejtan naš vječni neprijatelj i da stalno moramo biti na oprezu. Veliki broj pacijenata kojima sam učio bila su djeca, raznih uzrasta. Ako nemogu nauditi nama ; napadaju onoga kome mogu. Sve to dešava se putem direktnog uznemiravanja ,uroka, zavisti ili sihra. Jako je bitno da se u našim kućama uči Allahova knjiga u kojoj je lijek za sve. Podstičimo svoju djecu da uče Kur’an ili zavisno od uzrasta barem kraće sure za zaštitu.

Posebno danas dešavaju se nesporazumi između roditelja i djece. Počesto uzrok tome jeste šejtan koji djeluje na vaše dijete, a mnogi su to kroz razgovor priznali kazavši kako ih svaki roditeljski savjet jako nervira. Nakon učenja dijete se potpuno promijeni.

Za one koji nemaju mogućnost da odu na rukju neka se sami bore dozvoljenim sredstvima. Dobra stvar za one koji posjeduju dvd, kompjuter i sl. da stave kantu ili posudu sa vodom pored zvučnika tako da zvuk udara direktno u vodu i puste učenje Kur’ana a nakon toga može cijela porodica trošiti tu vodu.Naći neku kantu od 5-10 litara,nasuti vodu u nju do vrha,na kantu staviti onu molersku mrežicu(cjediljku za molerski valjak),na nju staviti zvučnik okrenuti ga tako da zvučni talasi udaraju u vodu,pustiti na liniji ili kompjuteru,da izuči cijela sura Bekare,Saffat,Ja Sin,Rahman ,Džin,zatim rukja protiv sihra i rukja protiv uroka. Voda je Allahov dar i pamti Kur’anske ajete na taj način postaje ljekovita. Neka nam je svima Allah na pomoći. Amin!
Odgovori
#2
Pronalazak sihra

pronalazak sihra La ilahe illellah muhamedun resulullah Ulema je koliko je meni poznato na ovom polju navela dosad tri najefikasnija načina pronalaska sihira:

1) Da džin ili više njih koji su sluge ili čuvari sihira, kažu i priznaju mjesto gdje je sihir. Međutim džinni su poznati kao veliki lažljivci, tako ako i kaže, mora se provjeriti, s tim da u dosta slučajeva su rekli istinu i zaista je se sihir nalazio na tom mjestu. Ovdje treba biti čovjek pažljiv, ako džin kaže ko je napravio ili naručio sihir, jer tada postoji velika mogućnost da laže kako bi se druge osobe optužile i kako bi se smutnja izazvala.

2) Da ti se Allah smiluje i u snu vidiš mjesto sihira. Najbolja metoda za ovo je noćni namaz. Ustanite svaku noć u njenoj zadnjoj trećini, obavite noćni namaz, pa makar i dva rekata, što više budite na ruku’u i sedždi, jer to itekako uznemirava i zadaje bolove džinnima, te Allaha, dž.š. skrušeno zamolite da vam pokaže mjesto sihira i da vas izliječi. Nemojte odustajati i nemojte gubiti nadu.

Ili možete uraditi slijedeće, jer ovo je jedan od efikasnijih načina otkrivanja mjesta sihira putem sna, dosad je se kod dosta bolesnika pokazala kao uspješna metoda, uraditi treba slijedeće:

Uzeće se oko 5 litara vode,to može neko od vaših ukućana,ili neko od vaših bližnjih,ali da je poznat po bogobojaznosti,ali da pristane dobrovoljno,ili liječnik koji vas liječi.Zatim će ta dotična osoba proučiti Kur`anske ajete,koje ću navesti,na vodu sa nijjetom u srcu da vam Allah pomogne,olakša i izliječi. S tom naučenom vodom vi ćete se abdestiti i popiti jednu čašu,a ako može i da se okupate,bilo bi dobro,s tim da bi tada uzeli tri naučene čaše vode i pomiješali sa vodom koju naspeš u kadu.Tako ćete raditi svaku noć,znači s tom se vodom abdestiti i napiti,a po mogućnosti i okupati,da spojite tri blagodati. Nakon toga klanjajte dva rekeata nafile i zamolite Allaha iskreno da vam olakša i pokaže mjesto sihira.

AJETI KOJI SE UČE NA VODU SU:

1) Al-Fatiha – (7 puta)
2) Ajetu-l-Kursija – (3 puta)
3) Sura el-Bekare, 284 – 285, (3 puta)
4) Sura el-Bekare, 102 jednom
5) Sura El-Isra, čitava jednom
6) Prvih deset ajeta sure El-Kehf
7) Sura El- Mulk čitava jednom
8) Sura El-Kalem, čitava jednom
9) Sura Džin, čitava jednom
10) Sura Ihlas, (3 puta)
11) Sura El-Felek, (3 puta)
12) Sura En-Nas, (3 puta)
13) Na kraju dova: Allahumme išfi, Ente-š-Šafi la šifa ila šifauke, šifaen la jugadiru sekamen, (3 puta).

U svemu ovome je najbitnije iskrenost, nijjet i strpljenje.

3) I treći način je da čovjek jednostavno pretraži kuću i oko kuće i da uz Allahovu pomoć nađe sumnjivu stvar, onda će tu stvar sumnjivu (sihr) da odnese liječniku Kur’anom ili može on sam da to uništi uz Allahovu pomoć, ako smije i poznaje način uništavanja sihra.
Odgovori


Verovatno Povezane Teme…
Tema Autor Odgovora Pregleda Poslednja Poruka
Rainbow Nekoliko vrsta ljubavnog sihra Media 5 548 29-10-2022.22:35
Poslednja Poruka: Media
Rainbow Definicija sihra Media 7 655 25-10-2022.17:24
Poslednja Poruka: Media
Rainbow Hurme Lijek protiv sihra Media 1 373 25-10-2022.16:49
Poslednja Poruka: Media

Skoči na Forum: