Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raj (Džennat) in njegovi užitki
#1
Rainbow 
Džennat – v islamu znan tudi kot Raj ali vrt, je v Kur’anu opisan kot večno Posmrtno življenje blaženosti in miru, kjer bodo verni in pravični ljudje prejeli svoje nagrade. Kur’an pravi, da bodo pravični umirjeni v Božji prisotnosti “v vrtovih, pod katerimi tečejo reke.” Beseda Džennat je arabska beseda, ki pomeni “nekaj prekritega ali skritega.” Nebesa so torej kraj, ki je nam neviden.

Džennat je končna destinacija za muslimane v Posmrtnem življenju.
Džennat (Raj) je opisan v Kur’anu

Kur’an opisuje Raj kot:

“… lepo končno prebivališče, Edenski vrtovi jim bodo odprli svoja vrata.” [Plemeniti Kur’an 38:49-50]

Ljudje, ki bodo vstopili v Raj bodo rekli:

“Hvala Allahu, ki je od nas pregnal žalost in skrbi – naš Gospodar zares vse odpušča in izkazuje hvaležnost’ – in nas je s Svojo milostjo nastanil v Hiši večnega prebivanja, kjer se nas utrujenost in izčrpanost ne dotakneta!” [Plemeniti Kur’an 35:34-35]

Kur’an pravi, da so v Raju:

“… reke iz čiste, nepostane vode in reke iz mleka, ki ne spreminja svojega okusa, in reke iz vina v užitek pivcem ter reke prečiščenega medu! In imeli bodo vsakovrstne plodove in odpuščanje od Svojega Gospodarja!” [Plemeniti Kur’an 47:15]
Užitki v Raju

V Raju nihče ne čuti bolečin ali poškodb, niti utrujenosti in nihče ne bo prosil muslimanov, naj ga zapustijo.

V Raju muslimani, kot navaja Kur’an, nosijo zlato, bisere, diamante in oblačila izdela iz najfinejše svile. Naslanjajo se na dvignjene prestole. V Raju ni bolečine, žalosti in ne smrti. Obstaja le veselje, sreča in užitek. Ti Rajski vrtovi so kraj, kjer rastejo drevesa in rastline brez trnja, kjer so cvetje in sadeži zloženi drug na drugemu, kjer neprestano teče čista, hladna voda in kjer so družabice z velikimi, lepimi, sijočimi očmi, katere je Allah obljubil pravičnežem.

V Raju ni prepirov in pijančevanja, temveč obstajajo štiri reke z imeni Saihan, Džaihan, Furat in Nil. Tam so velike gore iz mošusa in doline iz biserov in rubinov.
Najboljši način za vstop v Raj

Da bi lahko vstopili skozi eno izmed osmih vrat Raja mora človek v islamu verovati v Enega pravega Boga (Allaha) brez Njemu enakih. Od muslimanov se zahteva, da opravljajo pravična dejanja, da govorijo resnico, se izobražujejo, se bojijo Najbolj milostnega, vsak dan obiskujejo mošejo, se izogibajo aroganci, vojni ter zadolževanju, iskreno iz srca ponavljajo klic k molitvi, gradijo mošeje, se kesajo ter vzgajajo pravične otroke.

Čigar zadnje besede so “La ilaha illa Allah,” bo vstopil v Raj. Toda človek lahko resnično vstopi v Raj le, če doseže odrešenje po Božji sodbi.
Odgovori


Skoči na Forum: