Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Narušavanje privatnosti bračnog života
#1
Rainbow 
PITANJE:

Selam alejkum! Da li supruga ima pravo tražiti od svog muža da njegova majka kuca
prilikom ulasku u njihovu kuću i da ne ulazi u njihovu kuću kada njih nema a kad joj treba mlijeko, germa i slično? Da li ima pravo da traži da ne govore njegovoj majci gdje idu i ko im dolazi, i da ne dolazi i ona svaki put kada supruzi dođu njeni roditelji? Da li ovakvo postupanje majke predstavlja narušavanje privatnosti bračnog para i kako muž to da kaže svojoj majci a da je ne uvrijedi?

ODGOVOR:

Ve alejkumu selam. Poznato je da se ponašanja ljudi razlikuju, pa neko je podučen iz djetinjstva kako se postupa u određenim prilikama dok drugi nisu. Stoga, ukoliko se desi da je majka muža od druge skupine onda muž može na veoma blag i prihvatljiv način ukazati svojoj majci na određene činjenice koje bi bilo dobro uraditi ili ne uraditi. Ako muž smatra da nije autoritet kojeg će majka poslušati (a uglavnom nije) onda može neko posredovati kao npr. da muž kaže svom ocu pa da joj on ukaže na određena ponašanja. Također ukoliko su vrata zaključana tada svakako svako ko dolazi mora pokucati ili pozvoniti, te je tada riješen taj vid problema.

Muž bi trebao da vodi svoju porodicu na svojstven način, kako to najbolje zna, te da ne dopusti da se neko miješa u njegovu porodicu, bez obzira bila njegova familija ili njena, nego uz prijatan dogovor sa svojom suprugom da riješe određene probleme.

Na kraju, treba dobro voditi računa da se majka ne naljuti zbog nekih dunjalučkih sitnica, pa da ima loš odnos prema vama, jer majka ima mnogo veće pravo od toga da se zamjeri s njom radi nečega ovosvjetskog. Znajte da cijelo vrijeme dok ste strpljivi u ime Allaha na neugodnostima da ćete biti nagrađeni na Sudnjem danu. A Allah najbolje zna.
Odgovori


Skoči na Forum: