Tag
Autor: Media - Odgovora: 0 - Pregleda: 155
Ja i moja žena smo imali odnos prije braka
[align=center]Es-Selamu alejkum!

Ja i moja sadašnja žena, smo imali sexualni odnos prije braka. Obadvoma je bilo prvi put, te poslje toga smo riješili da se uzmemo. Malo poslije toga smo se šerijatski vjenčali. Zanima me da li je taj brak primljen kod Allaha dž.š ?

Taj grijeh me bocka i ne znam da li ima nešto da se klanja, ili da jednostavno zamolim Allaha dž.š za milost ? Isto sam saznao da je trebalo prije prve bracne noci klanjati 2 rekata? Mi ni to nismo:( Mada nije bila prva bračna n
Autor: Media - Odgovora: 2 - Pregleda: 132
Koji je odnos muslimana prema onom koji psuje Boga
[align=center]Es-Selamu alejkum!!

Bismillah, želio bih samo pitati koji je odnos muslimana prema onom muslimanu koji psuje boga, jer ovdje gdje ja živim ima ih mnogo a to su većinom muslimani iz Srebrenice.

ODGOVOR 180:

Es-Selamu alejkum!

Psovati Uzvišenog Allaha je kufur (nevjerstvo) koje čovjeka izvodi iz Islama. To je, ustvari, najgori oblik nevjerstva, ispoljavanje mržnje prema Uzvišenom Stvoritelju. 

Budući da danas nema prave islamske vlasti, obaveza je savjetovati takve lju
Autor: Media - Odgovora: 0 - Pregleda: 69
Odnos prema životnoj sredini
[align=center]Vjesnici proljeća s kojima se budi zemlja u svojim najraznolikijim manifestacijama i bojama; zelenila, behara, cvijeća, mirisa, cvrkuta ptica, iznova nas podsjećaju na Allahovu svemoć stvaranja i darivanja čovjeka velikim blagodatima, kojih trebamo biti svjesni i na njima neprestano zahvaljivati.

Zemlja je čovjekovo stanište, na njoj i s njome je povezan čovjekov cijeli život; njegovo rođenje, odrastanje, stasavanje i preseljavanje. Zemlja sa svim svojim prirodnim resursima Alla
Autor: Media - Odgovora: 0 - Pregleda: 134
Historijski odnos između religije i sekularizma
[align=center]

Piše: Yasin Aktay / Preveo i pirlagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Čovek je često sklon da prihvati ideju o velikoj razlici između epohe u kojoj živi i prethodnih vremena. Ovo uvjerenje često dolazi iz osjećaja otuđenosti i nostalgije za prošlošću, ili onoga što možemo nazvati pokušajem obnavljanja zlatnog doba civilizacije, koje se mnogo udaljilo od naše stvarnosti, ili pak pokušajem postizanja većeg napretka i superiornosti nad onim što smo prethodno ostvarili.

Ovaj pris